ELSA Leiden
Dutch Dutch

 

Collegeserie Mensenrechten in samenwerking met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Mensenrechten

Jaarlijks bieden de faculteit en studievereniging ELSA Leiden gezamenlijk de mogelijkheid aan om de Collegeserie Mensenrechten te volgen. Het doel van het vak is om studenten in 15 online colleges kennis te laten maken met alle aspecten van "Human Rights". Deze colleges zullen gegeven worden op vrijdagen van 13:00-15:00u door deskundigen van binnen en buiten de Leidse rechtenfaculteit. Het eerste college vindt plaats op vrijdag 12 november 2021. Voor elk college is enige voorbereiding vereist. In het voorjaar wordt er altijd een (vrijwillige) excursie naar Straatsburg georganiseerd (mits corona het toelaat). Daar wordt een bezoek gebracht aan o.a. het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en de Raad van Europa. Het vak biedt een aanvulling op het propedeuseprogramma en na afloop ontvangen deelnemers een certificaat. Aan de serie zijn geen kosten verbonden.

Lijkt dit je interessant, schrijf je dan in op Usis (catalog nummer: 921941). Bij vragen kan contact opgenomen worden met Tijs van Ginkel (mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


Voor wie
De facultatieve Collegeserie Mensenrechten biedt een aanvulling op het propedeuse programma van eerstejaarsstudenten van de Juridische opleidingen. Ook Criminologie valt hieronder. Echter is de Collegeserie niet alleen bedoeld voor de eerstejaarsstudenten, ieder die geïnteresseerd is kan de Collegeserie Mensenrechten volgen!

Aanmelding
Jaarlijks doen vele eerstejaars studenten mee aan deze Collegeserie. Aan de serie zijn geen kosten verbonden.  Dus ben jij een enthousiaste eerstejaars student Rechtsgeleerdheid en vind jij het leuk iets extra's te doen naast het verplichte programma? Meld je dan aan op de volgende manier:

1. Klik in uSis op ‘inschrijven’ en kies voor ‘inschrijven via studieactiviteit’;
2. Selecteer het juiste studiejaar en opleiding;
3. Vul het Actnr. in; 16947
4. Rond de aanmelding af via je winkelwagen;
5. Controleer altijd in je (studie)rooster in uSis of je aanmelding is gelukt!
6. Ga je toch niet aan het onderwijs deelnemen, meld je dan af in uSis;

Meer informatie.
Zie de Brightspace-omgeving voor meer informatie. Vragen kunnen gericht worden aan Tijs van Ginkel via (mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).