ELSA Leiden
Dutch Dutch

ELSA Bestuur 2020-2021

 

Met veel trots presenteren wij het bestuur van ELSA Leiden 2020-2021! Het bestuur heeft zich als volgt geconstitueerd:

President: Tijs van Ginkel

Secretary General: Willemijn de Widt

Treasurer: Lisette Kroneman

VP Marketing: Cato Molkenboer

VP Academic Activities: Elise Lensink

VP S&C: Marlies Smit

VP STEP: Valentin van Kleef

 

Omdat de EL CID in 2020 anders verloopt door het Corona-virus, hebben wij ervoor gekozen om de promotie van ELSA Leiden te doen middels een filmpje. Bekijk het promofilmpje nu snel!

 

Kantoorbezoek bij La Gro Geelkerken

 

Op 28 januari is ELSA Leiden op bezoek geweest bij La Gro Geelkerken. Tijdens dit kantoorbezoek kwamen twee advocaat-stagiaires in het bestuursrecht ons vertellen over hoe zij hun baan ervaren bij La Gro Geelkerken, over hun studie en loopbaan en wat hen nog te wachten stond. Ook vertelden zij hoe de beroepsopleiding verder ging nadat je al bent afgestudeerd - wat minstens neerkomt op zes tentamens, twee jaar lang een opleidingsgroep en heel hard werken. 

Na de presentatie hebben wij het kantoorbezoek afgesloten met een goeie borrel en hebben wij nog met enkele advocaten gesproken. Al met al een geslaagde en interessante middag. Wij willen La Gro Geelkerken hartelijk bedanken hiervoor!

COVID-19
 
Waarde ELSA leden,

 
Naar aanleiding van de huidige situatie rondom COVID-19, de pandemie en alle maatregelen en gevolgen van dien, willen wij bij deze aan jullie het volgende mededelen: we bevinden ons nu in een gekke periode. In plaats van de drukke tentamenperiode waarin er nog een groot aantal studiepunten binnengeharkt had moeten worden, is er nu juist een tijd aangebroken waarin alles tot stilstand is gekomen. Iedereen zit thuis en de gangen van ons geliefde Kamerlingh Onnes Gebouw zijn verlaten. De evenementen waar je naar uitkeek na de tentamens zijn gecanceld en ook over de planning en invulling van de tentamens zelf bestaat nog veel onzekerheid. 
 
Ook voor ons leek dit een abrupt 'einde' van het bestuursjaar, waarvan er nog drie maanden vol met grote en leuke evenementen op de planning stonden. Helaas zullen wij elkaar en jullie de aankomende weken alleen digitaal kunnen spreken. Veel van onze activiteiten zullen worden geannuleerd, verplaatst of anders worden ingericht. Dit is absoluut even omschakelen, maar laten we er met zijn allen maar het beste van maken. Wij willen jullie vragen om voor de nieuwste informatie de nieuwsbrief, onze Facebookpagina en onze Instagrampagina in de gaten te houden. Zodra wij meer weten over de aankomende evenementen, wordt daarover een bericht geplaatst op onze Social Media! 
 
Wij hopen jullie bij deze zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Veel succes de komende tijd en wij hopen jullie binnenkort weer in goede gezondheid te mogen ontvangen bij onze activiteiten!

Namens het ELSA-bestuur,

Irene Vogelaar
President ELSA Leiden 2019-2020
 
Noortje Figee
VP Marketing ELSA Leiden 2019-2020

Grote Reis 2020

De bestemming van onze jaarlijkse Grote Reis is bekend! We zullen van 4 t/m 11 april 2020 langs drie prachtige en historische steden gaan: Praag, Dresden en Berlijn. Tijdens deze reis zullen we zowel op cultureel als juridisch vlak de steden ontdekken. We gaan langs de botanische tuinen in Praag en één van de bekendste bierbrouwerijen ter wereld, we bezoeken Potsdam en gaan langs ambassades en instanties. Het belooft een interessante en leerzame reis te worden.

Heb je interesse om mee te gaan? Ga dan naar ons Facebookevenement voor de Grote Reis voor meer informatie: https://www.facebook.com/events/815395662256348/