Mensenrechten

Collegeserie Mensenrechten in samenwerking met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Mensenrechten
Mensenrechten raken aan de kern van een democratische samenleving én ze bestrijken praktisch alle onderdelen van de rechtenstudie. ELSA Leiden biedt daarom in samenwerking met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid de Collegeserie Mensenrechten aan. Eerstejaars studenten Rechtsgeleerdheid die iets extra's willen doen naast het verplichte studieprogramma, kunnen via de collegeserie kennismaken met verschillende aspecten van internationale en Europese mensenrechten. Uiteraard zijn ook ouderejaarsstudenten van harte welkom!

Dit jaar start de Collegeserie Mensenrechten 2015-2016 op vrijdag 30 oktober 2015. De colleges zijn op vrijdag van 13.00 tot 15.00 in het KOG, meestal in zaal A0.51. Ieder college zal een andere docent een onderdeel van Europese en internationale mensenrechten belichten.

Deelname
Deelname aan de collegeserie wordt beloond met een certificaat waarmee je aantoont dat je meer uit het studiejaar hebt gehaald dan alleen de verplichte vakken. Daarnaast wordt voor de deelnemers in mei een (optionele) excursie naar Straatsburg georganiseerd.

Meld je aan via Blackboard (Courses > Faculteit der Rechtsgeleerdheid > 2015-2016 > Semester I > Keuzevakken > Collegeserie Mensenrechten 1516)

Zie ook http://law.leidenuniv.nl/org/publiekrecht/organisatie/collegeserie-mensenrechten-2015-2016.html

Vragen
Vragen kunnen gemaild worden naar: Maaike Faase (Director Human Rights): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • image
  • image
  • image
Previous Next