Nieuwsoverzicht

Masterclass Letselschade

Masterclass Letselschade

 
Op 17 november zullen ELSA Utrecht en Leiden een bezoek brengen aan het Amsterdamse kantoor Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht. Vanaf 14.30 zullen we daar een rondleiding en een twee uur durende masterclass letselschade krijgen. Aansluitend zal er een borrel op kantoor zijn samen met de daar werkzame advocaten. Voor dit bezoek zijn er helaas maar een beperkt aantal plaatsen, wat betekent dat de deelnemers geselecteerd zullen worden.
Meld je daarom snel aan via https://goo.gl/htQww6FZayzr2J

Taaltoets Training

ELSA Leiden Taaltoets Training

 

Ben jij nerveus voor de taaltoets?

Op 31 oktober van 15.00-18.00u geeft Masha Furth een tentamentraining voor de taaltoets. In de training zal de basiskennis voor de taaltoets bijgespijkerd worden! Mascha Furth studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de UvA, met als specialisatie Taalbeheersing, Argumentatietheorie en Retorica. Sinds 2008 heeft zij samen met drie collega-trainers een trainingsbureau: VFGU Trainingen. 

Voor leden is de training gratis, voor niet-leden zal de training €5 kosten. Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wees er snel bij want vol is vol!

Jong hout Masterclass

Jong Hout Masterclass

 

Wil jij de perfecte start maken voor een carrière in de advocatuur? Schrijf je dan nu in voor de Jong Hout Masterclass op 28, 29 en 30 juni 2017. Drie dagen lang draai je volop mee met onze mensen, werk je aan praktijkcases en leer je onze cliënten kennen. Een uitgelezen kans om de persoonlijke en no-nonsense cultuur van ons kantoor te ervaren. Ben jij klaar voor het echte werk? Noteer deze data dan alvast in je agenda.

Solliciteren gaat gemakkelijk via de site: https://werkenbijhouthoff.com/index.php?id=54 

Solliciteer vóór 22 mei 2017.
Uiterlijk 26 mei krijg je te horen of je op gesprek wordt uitgenodigd. De selectiegesprekken vinden plaats van 29 mei tot 14 juni. Vrijdag 16 juni 2017 krijg je te horen of jij bent geselecteerd voor de Jong Hout Masterclass.

Aanmelden STEP-dag bij Brinkhof

Brinkhof STEP 2017 150

Masterclass Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

 

Op 7 november was ELSA Leiden uitgenodigd voor een masterclass bij Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht (JBL&G). JBL&G is een letselschadebureau waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Zij bieden gratis juridische bijstand en advies bij letselschade.

 

De masterclass begon met een korte uitleg over wat JBL&G precies doet. Het bureau staat slachtoffers bij in geval van onder andere verkeersongevallen, arbeidsongevallen en medische fouten. Als jurist bij JBL&G ben je niet alleen bezig met juridische aspecten. Het slachtoffer staat centraal en het persoonlijke aspect is dan ook erg belangrijk.

 

Na deze korte introductie werd uitgebreid aandacht besteed aan de theorie van het aansprakelijkheidsrecht. Allereerst werden veelvoorkomende gronden besproken, zoals de onrechtmatige daad (voor iedere rechtenstudent welbekend) en de zorgplicht van de werkgever. Daarnaast kon natuurlijk ook het Kelderluik-arrest niet onbesproken blijven.

 

Na het bekijken van verschillende wetsartikelen en de bijbehorende criteria, werden de fases van een letselschadetraject uitgelicht. Er werd ons uitgelegd hoe de behandeling van een zaak nou precies in de praktijk verloopt. Onder andere de aansprakelijkstelling, de inventarisering van de schade en de afwikkeling kwamen aan bod. Aan de hand van verschillende praktijkverhalen werd ons uitgelegd hoe belangrijk het is om niet alleen de feiten te kennen, maar ook de cliënt zelf.

 

Nadat de meest recente jurisprudentie was besproken, mochten we zelf aan de slag. We werden opgedeeld in groepen en kregen een (waargebeurde) casus over een arbeidsongeval. Elke groep verdedigde een andere partij. Met behulp van eerder gegeven informatie, moest iedere partij een zo sterk mogelijke verdediging opstellen. Hierna gingen we met zijn allen rond de tafel zitten en hebben we de casus grondig besproken.

 

Ter afsluiting van de dag mochten we aanschuiven bij de VRIJMIBO. Hier konden we onder het genot van een hapje en een drankje onze laatste vragen kwijt. Nadat we nog een potje tafelvoetbal hadden gespeeld, verlieten we JBL&G na een zeer leerzame en leuke dag.