Nieuwsoverzicht

Jong hout Masterclass

Jong Hout Masterclass

 

Wil jij de perfecte start maken voor een carrière in de advocatuur? Schrijf je dan nu in voor de Jong Hout Masterclass op 28, 29 en 30 juni 2017. Drie dagen lang draai je volop mee met onze mensen, werk je aan praktijkcases en leer je onze cliënten kennen. Een uitgelezen kans om de persoonlijke en no-nonsense cultuur van ons kantoor te ervaren. Ben jij klaar voor het echte werk? Noteer deze data dan alvast in je agenda.

Solliciteren gaat gemakkelijk via de site: https://werkenbijhouthoff.com/index.php?id=54 

Solliciteer vóór 22 mei 2017.
Uiterlijk 26 mei krijg je te horen of je op gesprek wordt uitgenodigd. De selectiegesprekken vinden plaats van 29 mei tot 14 juni. Vrijdag 16 juni 2017 krijg je te horen of jij bent geselecteerd voor de Jong Hout Masterclass.

Aanmelden STEP-dag bij Brinkhof

Brinkhof STEP 2017 150

Masterclass Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht

 

Op 7 november was ELSA Leiden uitgenodigd voor een masterclass bij Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht (JBL&G). JBL&G is een letselschadebureau waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Zij bieden gratis juridische bijstand en advies bij letselschade.

 

De masterclass begon met een korte uitleg over wat JBL&G precies doet. Het bureau staat slachtoffers bij in geval van onder andere verkeersongevallen, arbeidsongevallen en medische fouten. Als jurist bij JBL&G ben je niet alleen bezig met juridische aspecten. Het slachtoffer staat centraal en het persoonlijke aspect is dan ook erg belangrijk.

 

Na deze korte introductie werd uitgebreid aandacht besteed aan de theorie van het aansprakelijkheidsrecht. Allereerst werden veelvoorkomende gronden besproken, zoals de onrechtmatige daad (voor iedere rechtenstudent welbekend) en de zorgplicht van de werkgever. Daarnaast kon natuurlijk ook het Kelderluik-arrest niet onbesproken blijven.

 

Na het bekijken van verschillende wetsartikelen en de bijbehorende criteria, werden de fases van een letselschadetraject uitgelicht. Er werd ons uitgelegd hoe de behandeling van een zaak nou precies in de praktijk verloopt. Onder andere de aansprakelijkstelling, de inventarisering van de schade en de afwikkeling kwamen aan bod. Aan de hand van verschillende praktijkverhalen werd ons uitgelegd hoe belangrijk het is om niet alleen de feiten te kennen, maar ook de cliënt zelf.

 

Nadat de meest recente jurisprudentie was besproken, mochten we zelf aan de slag. We werden opgedeeld in groepen en kregen een (waargebeurde) casus over een arbeidsongeval. Elke groep verdedigde een andere partij. Met behulp van eerder gegeven informatie, moest iedere partij een zo sterk mogelijke verdediging opstellen. Hierna gingen we met zijn allen rond de tafel zitten en hebben we de casus grondig besproken.

 

Ter afsluiting van de dag mochten we aanschuiven bij de VRIJMIBO. Hier konden we onder het genot van een hapje en een drankje onze laatste vragen kwijt. Nadat we nog een potje tafelvoetbal hadden gespeeld, verlieten we JBL&G na een zeer leerzame en leuke dag. 

 

'Borrel met...' Prof. Martin Kuijer

Het is alweer bijna tijd voor een nieuwe ‘Borrel met…’. 

 

Maandag 7 november zal de tweede Borrel met (…) plaats vinden. Deze lezing zal verzorgd worden door door onze Academic patron prof. Martin Kuijer. Hij zal ons meenemen door het gebied van de Europese rechtsstaat. Actuele uitdagingen en de historische ontwikkeling van de Europese Unie zullen de revue passeren. Deze lezing is een introductie voor de Brusselreis en handig om je kennis van de Europese Unie bij te spijkeren of uit te bereiden!

 

We hopen jullie met veel te zien vanaf 17.00 in de Burcht. De lezing zal om 17.30 uur beginnen!

 
 

Kanditaats-f.t. Bestuur 2016-2017

Het is ons een groot genoegen het kandidaats-f.t. bestuur 2016-2017 aan u te mogen voorstellen:

President: Nilson Daniel Milheiro Anselmo
Secretary General: Lineke Schrijver
Treasurer: Nina Mantel
VP Marketing: Barbara Rip
VP AA: Isabelle van Wassenaer
VP S&C: Ashley Moes
VP STEP: Iason Gkenidis

Kom vooral langs op een van de komende borrels om kennis te maken! Maandag 13 juni om 17.30 uur zal de voorstel-ALV plaatsvinden.