ELSA Leiden
Dutch Dutch
Verslag: Career Event

Op dinsdag 6 februari 2018 vond weer het jaarlijkse ELSA Career Event plaats. Hiervoor kwam een geselecteerde groep van zowel derdejaars bachelor- als masterstudenten bijeen voor een leerzame dag. Deze mooie zonnige dag begon in het Koetshuis om 1 uur te Leiden. De eerste workshop was een E-assessment training door Careerstarter. Een assessment kunnen maken is van groot belang voor je verdere carrière, omdat veel kantoren dit vereisen bij een sollicitatieprocedure. We hebben geoefend met het maken van assessments en vooral veel handige tips gekregen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen in de toekomst!

Na een korte pauze was het tijd voor het tweede deel van de middag, samen met Bird&Bird. In een korte presentatie zijn we alles te weten gekomen over het kantoor en daarna mochten we zelf aan de slag. De bedoeling was dat een startup en een investeerder een deal moesten sluiten. Per behaald belang konden er punten worden verdiend. De partij met de meeste punten zou winnen. Nadat de essentiële punten waren besproken, werden er van beide kanten drie onderhandelaars naar voren geschoven. Zo hadden beide partijen 10 minuten de tijd om een deal te sluiten en zoveel mogelijk punten binnen te halen voor hun kant. Na een dynamisch gesprek konden partijen toch geen compromis sluiten en werd er helaas geen deal gesloten. De startup had al 3000 punten terwijl de investeerder eindigde met 0, wat dus ondanks het afketsen van de deal een winst voor de startup betekende. Hierna werd de casus en de onderhandeling in de groep geëvalueerd. Ook hiervan hebben we veel geleerd, omdat dit zich ook kan voordoen in de realiteit.

Nadat de chocoladerepen werden verdeeld onder de winnaars (en verliezers) was het tijd voor de borrel in de Faculty Club met Bird&Bird en Pels Rijcken en Droogleever Fortuijn. Onder het genot van een drankje konden we meer te weten komen over de kantoren. Ook was het een uitgelezen kans om enkele van de advocaat-stagiaires vragen te stellen over hun eerste maanden bij de kantoren.

Na de borrel verplaatsten we ons naar Het Prentenkabinet waar we een heerlijk diner voorgeschoteld kregen. Na elke gang wisselde de deelnemers van plaats, zodat er telkens met iemand anders een gesprek kon worden gevoerd.

Aan het einde van de avond, na genoten te hebben van het lekkere diner en het gezelschap van alle deelnemers, Bird&Bird en Pels Rijcken en Droogleever Fortuijn, kregen we nog een mooie goodiebag en was de dag voorbij. We hebben veel geleerd en hebben interessante gesprekken gehad met de medewerkers van beide kantoren. We kijken al uit naar volgend jaar!