ELSA Leiden
Dutch Dutch
Verslag: Cambridge-uitwisseling

De Cambridge-groep

Op vrijdag 2 maart vertrokken we in alle vroegte vanaf Leiden Centraal naar Schiphol om enkele uren later te landen in Londen. Bij aankomst waanden wij ons in een land gehuld in sneeuw, wat wederom  bewees dat het in Engeland vaak nog slechter weer is dan in Nederland. Na een soepele reis was er het weerzien met onze Cambridge vrienden en na een uitgebreid ontbijt zijn we samen met studenten uit Cambridge en Madrid op bezoek geweest bij DLA Piper Londen. Een bij dit kantoor werkzame advocaat vertelde ons over zijn weg naar DLA Piper. Na de lunch was er een speed-netwerk activiteit en tot slot vertelde een partner van het kantoor over zijn rol als hoofd van het Brexit-team van DLA. Het was een informatief en leuk begin van ons weekend in Cambridge!

Na DLA Piper zijn we vertrokken naar Cambridge en kregen we de eerste rondleidingen van onze hosts in hun ‘nederige’ stulpjes. Zelf verbleef ik samen met Peter en Bas in Clare College bij onze geweldige host Robbie. Hij gaf ons direct een korte rondleiding over hun gigantische oude complex en liet ons de faculteit, die voor hem om de hoek was, even kort zien. Daarna zijn we met de groep uiteten gegaan ergens in de stad waarna we na een kort drankje in de bar van de beroemde Cambridge debatvereniging allemaal uitgeput naar bed gingen.

De zaterdag begon gelukkig iets later, waardoor iedereen fris en fruitig om elf uur de dag kon beginnen. Zelf gingen wij met Robbie ergens in de beste ontbijttent voor onze tweede English Breakfast dat weekend, wat overigens best goed went. Daarna gingen we als groep ‘punten’, wat eigenlijk de Cambridge variant van het Venetiaans gondelen is. Helaas voor ons was het op dat moment rond het vriespunt, dus bepakt met dekentjes hebben wij een half uur lang de tuinen en gebouwen van de beroemde colleges mogen bekijken. In onze lunchtijd daarna hebben wij als dutchies onze eerste pub van het weekend aangedaan, waarna wij een korte stads- en collegetour kregen van onze hosts. ’s Avonds was het tijd voor een typisch Cambridge spektakel, namelijk een ‘swap’. Hierbij was het idee dat je met verschillende groepen afsprak in een restaurant en onder het genot van zelf meegebrachte wijn, wat eten en wat spelletjes, nieuwe internationale vriendschappen zou smeden. Zelf heb ik mij erg vermaakt met alle vreemde Engelse tradities en spellen, wat het een geslaagde avond maakte. Na de swap werd de avond afgesloten in de grootste pub van Cambridge en konden wij voor het eerst wat proeven van het Engelse nachtleven.

Op zondag was er gelukkig een rustig begin van de dag met een brunch in een van de colleges. Na wederom een korte rondleiding in een van de colleges ging er een groep naar het Fitzwilliam museum en ging een andere groep op avontuur in de stad. Daarna gingen we naar een dienst in de wereldberoemde King’s Chapel met het beroemdste koor van Cambridge, namelijk het King’s Choir. Persoonlijk vond ik dit een van de mooiste dingen van het weekend en zou ik ook zeker graag nog een keer hiervoor teruggaan. Na de dienst zijn we de volgende pub ingedoken om daarna een heuse pubcrawl in Cambridge te doen. Na verschillende pubs zijn ondergetekende en Peter nog even naar de enige club van Cambridge geweest, om te feesten met de locals.

De maandag was toen helaas de dag van afscheid. Na een druk en leuk weekend moesten we weer afscheid nemen van de mooie gebouwen, leuke sfeer, het toen opgekomen zonnetje en onze fijne hosts. Overdag zijn we nog in Londen geweest en hebben we in kleine groepjes lekker als toeristen door de stad gebanjerd. Uiteindelijk zijn we ’s avonds teruggevlogen en waren we moe, maar voldaan, rond elf uur weer terug in het mooie Leiden. Al met al was het een heel gezellig en tof weekend en zou ik stiekem volgend jaar wel weer mee willen!

- Matthijs Bakker,

VP Marketing 17/18

 

    

Op bezoek bij DLA Piper                                                          Brunch in Pembroke College