ELSA Leiden
Dutch Dutch

 

Collegeserie Mensenrechten in samenwerking met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Mensenrechten

Jaarlijks bieden de faculteit en studievereniging ELSA Leiden gezamenlijk de mogelijkheid aan om de Collegeserie Mensenrechten te volgen. Het doel van het vak is om studenten in 15 online colleges kennis te laten maken met alle aspecten van ‘’Human Rights’’. Deze colleges zullen gegeven worden op vrijdagen van 13:00-15:00u. door deskundigen van binnen en buiten de Leidse rechtenfaculteit. Het eerste college vindt plaats op vrijdag 30 oktober 2020. Voor elk college is enige voorbereiding vereist. In het voorjaar wordt er altijd een (vrijwillige) excursie naar Straatsburg georganiseerd (mits corona het toelaat). Daar wordt een bezoek gebracht aan o.a. het Europees Hof van de Rechten van de Mens en de Raad van Europa. Het vak biedt een aanvulling op het propedeuseprogramma en na afloop ontvangen deelnemers een certificaat. Aan de serie zijn geen kosten verbonden.

Lijkt dit je interessant, schrijf je dan in op Usis (catalog nummer: 921941). Bij vragen kan contact opgenomen worden met Liselotte Hommels (mailadres:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


Voor wie
De facultatieve Collegeserie Mensenrechten biedt een aanvulling op het propedeuse programma van eerstejaarsstudenten van de Juridische opleidingen. Ook Criminologie valt hieronder. Echter is de Collegeserie niet alleen bedoeld voor de eerstejaarsstudenten, ieder die geïnteresseerd is kan de Collegeserie Mensenrechten volgen!

Aanmelding
Jaarlijks doen vele eerstejaars studenten mee aan deze Collegeserie. Aan de serie zijn geen kosten verbonden.  Dus ben jij een enthousiaste eerstejaars student Rechtsgeleerdheid en vind jij het leuk iets extra's te doen naast het verplichte programma? Meld je dan aan op de volgende manier:

1. Ga naar uSis via de Studentenwebsite > ‘Direct naar... (student.universiteitleiden.nl) of rechtstreeks naar https://usis.leidenuniv.nl;

2. Log in met je ULCN account;

3. Belangrijke tip! Klik in uSis op ‘inschrijven’ en kies voor ‘inschrijven door het zoeken van een studiedeel’;

4. Kies het juiste studiejaar en de juiste opleiding (bachelor);

5. Plak het catalog nummer (921941) bij 'studiegidsnummer' 

6. Kies dan 'Collegeserie mensenrechten (21941002Y)

7. Rond de aanmelding af via je winkelwagen;

8. Controleer in Brightspace of het vak is toegevoegd aan ‘My Courses’ (dit duurt doorgaans enkele minuten).Meer informatie.
Zie de Brightspace-omgeving voor meer informatie. Vragen kunnen gericht worden aan Liselotte Hommels via (mailadres:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).