ELSA Leiden
Dutch Dutch

Online bezoek aan Buitenlandse Zaken! 

Op 26 november heeft Anne Aagten, werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, een online lezing gegeven voor leden van ELSA Leiden over de Nederlandse interventie in de zaak aangespannen door de nabestaanden van de slachtoffers van het neerhalen van vlucht MH17 bij het EHRM. Ook is er gesproken over hoe het is om als overheidsjurist bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan de slag te gaan, en zijn er tips gedeeld om hier binnen te komen. Een zeer interessante en leerzame lezing!

 

Borrel met.. Rick Lawson 

Op 5 november kwam hoogleraar Europees recht Rick Lawson spreken op de eerste online lezing van het nieuwe Elsa  jaar. Hij vertelde over wat het EVRM, dat inmiddels al 70 jaar bestaat, eigenlijk tot nu toe heeft bereikt en wat de uitdagingen voor het verdrag zijn. Ook is de oprichting van het EVRM en EHRM uitgebreid aan bod gekomen. Een zeer interessante lezing, wat helaas dit keer niet gevolgd kon worden door een fysieke borrel. Desalniettemin een goede vervanging van de ledenborrel!

Omdat de EL CID in 2020 anders verloopt door het Corona-virus, hebben wij ervoor gekozen om de promotie van ELSA Leiden te doen middels een filmpje. Bekijk het promofilmpje nu snel!

 

ELSA Bestuur 2020-2021

 

Met veel trots presenteren wij het bestuur van ELSA Leiden 2020-2021! Het bestuur heeft zich als volgt geconstitueerd:

President: Tijs van Ginkel

Secretary General: Willemijn de Widt

Treasurer: Lisette Kroneman

VP Marketing: Cato Molkenboer

VP Academic Activities: Elise Lensink

VP S&C: Marlies Smit

VP STEP: Valentin van Kleef

 

COVID-19
 
Waarde ELSA leden,

 
Naar aanleiding van de huidige situatie rondom COVID-19, de pandemie en alle maatregelen en gevolgen van dien, willen wij bij deze aan jullie het volgende mededelen: we bevinden ons nu in een gekke periode. In plaats van de drukke tentamenperiode waarin er nog een groot aantal studiepunten binnengeharkt had moeten worden, is er nu juist een tijd aangebroken waarin alles tot stilstand is gekomen. Iedereen zit thuis en de gangen van ons geliefde Kamerlingh Onnes Gebouw zijn verlaten. De evenementen waar je naar uitkeek na de tentamens zijn gecanceld en ook over de planning en invulling van de tentamens zelf bestaat nog veel onzekerheid. 
 
Ook voor ons leek dit een abrupt 'einde' van het bestuursjaar, waarvan er nog drie maanden vol met grote en leuke evenementen op de planning stonden. Helaas zullen wij elkaar en jullie de aankomende weken alleen digitaal kunnen spreken. Veel van onze activiteiten zullen worden geannuleerd, verplaatst of anders worden ingericht. Dit is absoluut even omschakelen, maar laten we er met zijn allen maar het beste van maken. Wij willen jullie vragen om voor de nieuwste informatie de nieuwsbrief, onze Facebookpagina en onze Instagrampagina in de gaten te houden. Zodra wij meer weten over de aankomende evenementen, wordt daarover een bericht geplaatst op onze Social Media! 
 
Wij hopen jullie bij deze zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Veel succes de komende tijd en wij hopen jullie binnenkort weer in goede gezondheid te mogen ontvangen bij onze activiteiten!

Namens het ELSA-bestuur,

Irene Vogelaar
President ELSA Leiden 2019-2020
 
Noortje Figee
VP Marketing ELSA Leiden 2019-2020