ELSA Leiden
Dutch Dutch
Brusselreis 2019

                     

Van 4 november tot 6 november zijn wij naar Brussel geweest, wat mede mogelijk is gemaakt door het Leids Universiteits Fonds.

Op maandag zijn we naar de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland in Brussel geweest, waar experts van alle ministeries van Nederland werken die proberen de Nederlandse belangen in de Europese Unie te behartigen. Dit werd verteld door Marion Vasseur, een van de woordvoerders van de PV EU. Ook zijn we op maandag naar de Europese Commissie geweest, waar wij een uitgebreide lezing kregen van Mesut Demir van DG Connect, wat de Europese Commissie nu precies inhoudt en wat haar werkzaamheden zijn.

Op dinsdag hebben we het Europees Parlement bezocht, waarbij wij van een van de woordvoerders van het Europees Parlement, Olaf Schneider, uitleg hebben gekregen over het takenpakket van het Europees Parlement. Daarna kregen wij nog een rondleiding in het Europees Parlement, waaronder de grote vergaderzaal! Tot slot zijn wij op kantoorbezoek Bird&Bird Brussel geweest, waar Brian Mulier alle ins & outs heeft verteld van zijn kantoor en hoe het werkelijk is om een advocaat te zijn binnen Europa en daarbuiten.

De laatste dag hebben we een bezoek gebracht aan het Huis van de Europese Geschiedenis, met een rondleiding in het gehele museum en hoe Europa door de jaren heen veranderd is.
Als afsluiter verzorgde de AA- commissie een culturele rondleiding door de stad. Deze werd zowel op een Lime step als te voet door Brussel uitgevoerd. We konden de stad natuurlijk niet verlaten zonder meer over Brussel zelf te leren!

Het waren drie hele leerzame en interessante maar vooral leuke dagen. Wij willen iedereen bedanken die met ons mee is gegaan en daarnaast heeft bijgedragen aan het mogelijk maken van deze driedaagse studiereis!